Efectele negative ale zahărului pentru ten
Un consum exagerat de zahăr și carbohidrați ridică nivelul zahărului în sânge. Ca urmare, moleculele de zahăr se leagă permanent de proteine, inclusiv de colagenul din piele - un proces cunoscut sub numele de glicație.Aceasta produce o reacție chimică în piele, care îi face suprafața mai rigidă și inflexibilă, ducând la îmbătrânirea prematură, făcând pielea mai dură și mai încrețită.
Glicația este deteriorarea pielii din interior din cauza consumului de zahăr în exces.
Carnea procesată, băuturile răcoritoare și produsele de patiserie au fost asociate cu mai multe riduri ale pielii, în timp ce fasolea, legumele cu frunze verzi, sparanghelul, nucile, măslinele, merele și perele au fost asociate cu o îmbătrânire mai redusă a pielii.
Acest lucru nu numai că determină malformarea fibrelor proteice, ci contribuie și la deteriorarea țesutului conjunctiv, inflamații cronice, boli de inimă și diabet.
Alegerile privind dieta și stilul de viață pot afecta foarte rapid organismul, iar efectele glicației pe piele sunt cele mai evidente, așa că evitați o dietă bogată în zahăr și carbohidrați rafinați, fumatul, alimentele procesate, excesul de alcool și alimentele prăjite.
De aceea, este foarte important să limităm consumul de zahăr maxim posibil. O puteți face treptat, cu alternative sănătoase.