Cele mai eficiente 5 exerciții
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai eficiente antrenamente? Astăzi îți voi dezvălui care exerciții îți vor aduce cele mai bune rezultate și un corp de invidiat.
Făcute corect, aceste câteva exerciții vă vor oferi rezultate pe care să le puteți vedea și simți. Le poți face la o sală de sport sau acasă. Aveți grijă, însă, la executarea exercițiilor, pe termen lung efectuarea unui exercițiu greșit poate cauza diverse complicații.
1. Mersul pe jos
Avantajul mersului e indiscutabil: puteți merge oriunde, oricând, deasemenea puteți folosi o bandă de alergat sau să ieșiți în natură.
Dacă începeți să practicați acest tip de mișcare începeți încet și faceți pause de cinci până la 10 minute când simțiți nevoie. Adăugați câteva minute la fiecare plimbare până ajungeți la cel puțin 30 de minute pe plimbare. Apoi, puteți să vă depășiți prin a grăbi ritmul sau prin a adaugă dealuri.
2.Antrenamentele structurate în circute
Antrenamentul în circuite ard mai multe calorii și te ajută să slăbești. Ideea de bază este să variați intensitatea în antrenament, în loc să mergeți într-un ritm constant.
Un antrenor poate regla ritmul și numărul de repetări intervalele de-a lungul antrenamentului. În caz că nu dispuneți de un antrenor, ascultați-vă corpul, iar odată cu experiența măriți repetările pe care le faceți într-un circuit sau numărul de circuite. Nu vă fie frică să vă depășiți și să dați tot ce aveți mai bun.
3. Genoflexiuni
Genuflexiunile lucrează mai multe grupuri musculare - cvadricepsul , mușchii gluteali (și nu doar ) - în același timp.
Cum se efectuaze: Păstrați picioarele la lățimea umerilor și spatele drept. Îndoiți genunchii și coborâți spatele, ca și cum ați fi așezat pe un scaun. Greutatea dvs. ar trebui să fie distribuită uniform pe laba picioarului. Adăugați gantere sau alte greutăți atunci când deveniți sigur de modalitatea de efectuare a exercițiului.
4. Fandare
La fel ca genuflexiunile, fandările lucrează toți mușchii majori ai piciorelor. De asemenea, vă pot îmbunătăți echilibrul.
Cum: Faceți un mare pas înainte, ținându-vă spatele drept. Îndoiți genunchiul din față la aproximativ 90 de grade. Păstrați greutatea pe degetele de la picioare și lăsați genunchiul din spate spre podea. Nu lăsați genunchiul din spate să atingă podeaua.
5. Flotări
Flotările vă întăresc pieptul, umerii, tricepsul și nu doar.
Cum le executați: cu fața în jos, așezați mâinile puțin mai depărtate decât lățimea umerilor. Dacă e prea greu, începe cu genunchii pe podea. Corpul tău ar trebui să facă o linie dreaptă și să rămâneți fermi. Îndoiți coatele pentru a coborî până când aproape atingeți podeaua. Ridicați-vă înapoi împingându-vă coatele, mențineți trunchiul în linie dreaptă pe tot parcursul mișcării.
Dacă sunteți începători, puteți începe să le faceți aplecându-vă într-un perete. Dacă însă deveți puternic puteți să vă provocați și să vă puneți picioarele pe o scară, o bancă sau o canapea, păstrând în același timp corpul ferm și într-o linie dreapă.
Sper să vă prindă folos această postare, important este să înțelegeți că doar printr-un set de exerciții , în care să fie incluse și exercițiile enumerate mai sus veți obține rezultatele dorite.